Miquel Torres

Llibres, històries

“Temps de rock’n’roll” als mitjans de comunicació

Més d’un any després de la publicació, “Temps de rock’n’roll” ha sigut objecte de diverses ressenyes i articles als mitjans de comunicació. Així, Toni Sabater publicava, a Culturplaza: “Però el que fa realment Torres és narrar de manera excel·lent l’aprenentatge de la maduresa, l’ascensió constant que és consubstancial a la vida. Estan els peatges, els records més tendres, la pulsió del sexe amb la seua potència desbocada i les baixades als inferns que permeten contemplar els miratges dels paradisos artificials. I la música que ho condiciona tot, que ho sobrevola tot, que marca els instants i els etiqueta de manera inesborrable, com una classificació inevitable, quasi com un destí, i que permetrà ancorar eixes imatges fixades en el temps quan només siguen records”.

“Temps de rock’n’roll”, de Miquel Torres

Algun temps després, era Carlos Pérez de Ziriza qui, en Beat, apuntava que “la tercera novela del físico castellonense Miquel Torres, en la que los Beatles, Mano Negra, Lou Reed, The Clash, AC/DC, Primal Scream, The Doors, The Black Keys, La Gossa Sorda u Ovidi Twins sirven para enhebrar una serie de relatos que bien podrían ser un fiel reflejo del paso de su propio autor – sirviéndose, eso sí, de personajes ficticios – de la adolescencia a la madurez”.

El propi autor, Miquel Torres, comentava en una entrevista al diari Mediterráneo que “en Temps de rock’n’roll s’explica la història de creixement d’una persona, el protagonista, una història amb pujades a paradisos artificials i descensos als inferns, però també amb amistat i moments que recordem perquè, senzillament, érem feliços”.

A poc a poc, “Temps de rock’n’roll” va fent camí, als mitjans de comunicació i a través de les presentacions que, ara, tornen a reprendre’s.

Vols un exemplar? Pots aconseguir-ho ací.

“Temps de rock’n’roll” a la Fira del Llibre de València

Miquel Torres signarà exemplars de “Temps de rock’n’roll” a la 54a Fira del Llibre de València. Serà el dimecres 1 de maig (de 17.30 a 20.30h, a la caseta de Fan Set) i el dissabte 4 (de 18 a 21h, a la caseta de Drassana). “Temps de rock’n’roll” és un fil d’històries curtes que juntes fan una novel·la impossible, on el protagonista se’ns ofereix nu, sense amagar l’excés ni el ridícul, ni el passat ni el present que mai acaba de ser com diuen les cançons, però sense música fa més fred.
“Temps de rock’n’roll” està editat per Drassana, i és el quart llibre i la primera novel·la de l’autor.

“Temps de rock’n’roll”, nou llibre de Miquel Torres

Dos anys i mig després de Low-cost, Miquel Torres té nou llibre. En aquesta ocasió es tracta d’una novel·la, la primera de l’autor, Temps de rock’n’roll.

Temps de rock’n’roll és el llibre d’un lletraferit pel rock, un fil d’històries breus que juntes fan una novel·la impossible. En pàgines denses, però d’una sorprenent lleugeresa narrativa, el protagonista se’ns ofereix nu, sense amagar ni l’excés ni el ridícul, ni el passat ni el present que mai acaba de ser com diuen les cançons, però ja sabem que sense música fa més fred.

L’amistat i l’amor, el sexe i la urgència, les ciutats que esdevenen memòria compartida i les nits que comencen a repetir-se i, travessant-ho tot, la música, sempre la música, passe el que passe la música. Acaben, el temps de rock’n’roll?

Si en voleu saber més, punxeu ací.

“Low-cost”, per la segona edició

Després de sis mesos del llançament, en breu veurà la llum la segona edició de “Low-cost”. Al llarg del que portem d’any, l’últim llibre de Miquel Torres ha continuat la ruta de presentacions: Almenara, Agullent, Bonrepòs i Mirambell, Gandia, Carcaixent, Benicàssim… I en les properes setmanes aquestes presentacions continuaran. A més a més, “Low-cost” també serà present a la Fira del Llibre de València, amb dues dates de signatura de llibres: el diumenge 23 d’abril i el dilluns 1 de maig, de sis a vuit de la vesprada. La bona resposta de lectors i lectores ha provocat que la segona edició siga ja una realitat. “Low-cost” continua en marxa.

Encara no l’has llegit? Pots comprar-lo ací.

IMG-20170113-WA0015IMG-20170115-WA0013

IMG-20170202-WA0019Foto 1

foto2IMG-20170113-WA0017

“Low-cost”, ressenyat

foto-web-5

“Low-cost” ha estat ressenyat ja en diversos mitjans, amb crítiques favorables. Francesc Calafat, en Lletraferit, el considera un llibre per a llegir-lo amb atenció i tindre’l en compte en el conjunt de la nostra literatura. Així, apunta que al llarg de les narracions s’aconsegueix deixar caure o constatar que les coses que semblen certeses no ho són tant, o no ho són gens. Per a Calafat, l’autor assaja, sense perdre el bo i millor de la nostra tradició recent, nous fronts i vies narratives diferents, per tal de bastir una visió variada però coherent.

Per la seua banda, Carles Fenollosa, en Saó, escriu que Torres domina la tècnica que demana la literatura curta, el ritme, la forma i sobretot -o sobretot al meu parer- la dosificació de la informació abocada a un final, alhora que el valora com el més atrevit dels llibres de Torres. Manel Alonso, en Diari Gran, fa notar que Miquel Torres es mostra com un narrador versàtil, agosarat, obert, amb ganes d’explorar i que domina la forma i el contingut. El seu és un constant exercici d’estil, un exercici del qual se n’ix amb bona nota. Com a resum del conjunt del llibre, considera que el lector trobarà textos realment brillants i un autor que pretén sorprendre’l i atrapar-lo en cada relat.

Pel que fa al suplement literari de Levante-EMV, Postdata, Ferran Archilés recomana l’últim llibre de Torres, tot apuntant que s’hi veia vindre i per fi ha explotat. Un dels millors narradors valencians del nou segle.

Presentació de “Low-cost” a Barcelona

foto-web-2

Dissabte va tindre lloc la presentació de “Low-cost” a Barcelona, a Casa València. Durant l’acte, l’autor va estar acompanyat per Vicent Baydal, de Llibres de la Drassana, i pel periodista Rafa Garrido. Baydal va comentar l’evolució de l’autor des del seu primer llibre, “Històries de l’illa sense costes”, per bé que destacà, també, com alguns dels relats inclosos en aquell recull ja apuntaven cap als temes i l’estil que ara continuen presents en “Low-cost”. Per la seua banda, Garrido va destacar com alguns dels contes més experimentals “funcionen” a la perfecció, tot conduint al lector cap a llocs ben diversos en potser només unes línies; també va valorar la construcció dels personatges, especialment en les històries de caire més realista. En aquest sentit, va destacar la “condensació de personatges, empatia amb el lector, ritme i imaginació” present al llarg del tot el llibre.

foto-web-1foto-web-4

foto-web-3foto-web-5

 

“Low-cost” es presenta a València

valencia-2Aquest divendres passat va tindre lloc la presentació de “Low-cost” a la Ciutat de València. En el local de Ca Revolta, i acompanyat d’Àlvar Peris i Vicent Baydal, Miquel Torres va presentar el seu últim llibre. En la intervenció de l’editor de Llibres de la Drassana, Vicent Baydal, es va apuntar la versatilitat de l’autor, capaç de conjugar ritmes, trames i formes diverses en un recull coherent, que destaca per l’estil ben definit i per la clara voluntat d’exploració que s’hi manifesta. Per la seua banda, el professor de Comunicació Audiovisual de la UV, Àlvar Peris, va destacar l’evolució respecte a obres anteriors de l’autor, de manera que en “Low-cost” el desig, com a impuls de les narracions, va deixant pas a altres sentiments com ara enamorament, gelosia o enveja. Peris va qualificar de “dolça tristor” el to general del llibre, malgrat que en cap cas considera “Low-cost” com una obra pessimista; també va apuntar la mestria amb què Torres conjuga la quotidianeitat de les històries del dia a dia amb altres elements més fantàstics, especulatius i originals. També durant les intervencions de les persones assistents es va parlar de la necessitat que la literatura genere incertesa en el lector, com passa amb “Low-cost” i en general amb l’obra de Miquel Torres.

valencia-3valencia-1valencia-4

valencia-5

“Low-cost” a la Plaça del Llibre de València

Ahir dissabte “Low-cost” va tindre el seu espai en la Plaça del Llibre de València, un punt de trobada de la literatura en valencià que ha ocupat la Plaça de l’Ajuntament durant quatre dies. Primer, a través d’una micro-presentació i, després, amb la signatura d’exemplars, durant la qual Miquel Torres va acompanyar Joan Benesiu, Elvira Cambrils i Manel Baixauli.

placa-5placa-1

placa-2placa-7

Presentació de “Low-cost” a Castelló

Passcastello-5at divendres 14 d’octubre va tindre lloc la presentació de Low-cost a la ciutat de Castelló. L’autor, Miquel Torres, hi va estar acompanyat pel també escriptor Carles Bellver i per l’editor, Toni Sabater. Durant la seua intervenció, Bellver va apuntar algunes de les similituds i divergències entre Low-cost i l’anterior llibre de Torres, Els diumenges; a banda, va destacar la diversitat de registres dels relats que composen el recull i que, tanmateix, configuren un tot coherent que viatja des de la prosa poètica fins la fantasia. Bellver va parlar, en aquest sentit de “reducció a l’absurd de la realitat”. Al seu torn, Miquel Torres també va destacar aquesta coherència del conjunt, fet a partir de “trossos de vides viscudes amb una certa perplexitat, com ens passa un poc a tots, persones que pensen que controlen les seues vides i vés a saber”. Per a Torres, en Low-cost es troba “amor i sexe, misèries de diverses grandàries i també tendresa, i ho trobes en bars de matinada, en parelles que viuen en pisos hipotecats, entre les bombes d’Hiroshima i Nagasaki o en una nau espacial low-cost”.

castello-2castello-1castello-3castello-4

 

 

 

« Entrades més antigues

© 2024 Miquel Torres

Tema de Anders NorenAmunt ↑